Simuloinnilla tuotantoa kehittämään -seminaari

suukkolinja

Tuotannon simulointi vastaa digitalisoinnin ja kustannustehokkuudeen haasteisiin. Tuotantoprosessien suunnittelu ja kehittäminen saavat uusia ulottuvuuksia, kun prosessit simuloidaan ja simulaatioiden avulla etsitään parhaat mahdolliset ratkaisut ennen kuin yhtään laitetta on ostettu tai pysäytetty siirtämistä varten. ”Tehdään kerralla oikein” on ollut vähän urbaanin legendan kaltainen sanonta, mutta simuloinnilla se muutetaan tosielämän toimintatavaksi. Tuotannon simulaatioilla varmistetaan prosessien dynaamisuus. Kun muutostarpeita ilmenee, voidaan laitteiden sijoittelu suunnitella uudelleen simulaatiossa ja vasta lopullinen ratkaisu toteutetaan käytännössä tehdassalissa.

Näitä ja monia muita simuloinnin tuomia mahdollisuuksia esiteltiin Simuloinnilla tuotantoa kehittämään –seminaarissa pe 2.12.2016 Satakunnan ammattikorkeakoululla Porissa. Seminaarissa puhuivat sekä simulointiohjelmistojen kehittäjät että simulointia hyödyntävät asiantuntijat. Samalla tutustuttiin myös SAMKissa kehitettävään simulointiympäristöön, jonne yritykset voivat tuoda tuotantoprosessejaan SAMKin asiantuntijoiden ja opiskelijoiden simuloitavaksi.
SEMINAARIN OHJELMA:

9.00 Tehoa tuotantojärjestelmien suunnitteluun 3D-simuloinnilla, Mikko Urho, myyntijohtaja, Visual Components
9.40 RobotStudio simulointityökaluna, Keijo Hannula, myynnin tuki-insinööri, ABB Oy
10.15 Kahvitauko
10.30 SeAMK Digital Factory, Toni Luomanmäki, projekti-insinööri, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
11.00 SAMKiin toteutettavan simulointiympäristön suunnitelmat ja siihen tehtyjen esimerkkisimulaatioiden esittely, Hannu Asmala, lehtori, tiimivastaava,
Timo Suvela, lehtori, Tommi Lehtinen, tutkija ja Joonas Kortelainen, tutkija, SAMK

Seminaariesityksiin pääsee tutustumaan seuraavista linkeistä:rahoittajan-logot_simulointihanke

Tehoa tuotantojärjestelmien suunnitteluun 3D-simuloinnilla – Mikko Urho

RobotStudio simulointityökaluna – Keijo Hannula

Simulointi opetuksessa – Timo Suvela

Simulointi logiikkaohjelman testauksessa – Hannu Asmala

Simulointi opetuksessa – tulevaisuuden suunnitelmia – Timo Suvela

Linkkejä seminaarissa esiteltyihin esimerkkeihin:

http://www.visualcomponents.com/insights/blog/presentation-ready-content-10-min-visual-components/

Seminaari järjestettiin osana Satakunnan ammattikorkeakoulussa meneillään olevaa Simuloinnilla uusia ulottuvuuksia tuotannon automatisointiin –hanketta.

Hankkeen rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastosta on myöntänyt Pirkanmaan Ely-keskus. Hanketta rahoittavat osittain myös SAMK ja osallistuvat yritykset.

img_7846